tisdag 7 juni 2022

Eld & Blod: Historien om huset Targaryen, del 2


Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryan
Serie: Eld & Blod #2
Författare: George R. R. Martin
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-03
Antal sidor: 333
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag läst färdigt böckerna Eld & Blod av George R. R. Martin. Det är en berättelse i två delar som handlar om Huset Targaryan.


Bokens första mening: "Drakarnas dans är det poetiska namn som givits till den blodtörstiga inre strid om järntronen som utkämpades mellan två rivaliserande grenar av huset Targaryan åren 129 till 131 e.e."


Så här står det om handlingen: "I ett delat Västeros ställs Aegon II och hans syster Rhaenyra mot varandra i en kamp om järntronen. Det blodiga inbördeskriget kommer att bli känt som Drakarnas dans, och ställer drakar mot drakar i en maktstrid som förändrar världen för all framtid.

På öppna slagfält och i palatsets skuggor lades vägen som ledde fram till Game of Thrones. Med svärd och svek försvarade Targaryen sin plats på tronen.

Men till vilket pris?"


Hur var boken: Berättelserna i första boken börjar ca 300 år före Game of Thrones-tiden. Men i denna bok har  vi hunnit lite längre och här berättas om de inre striderna mellan olika delar av ätten Targaryen.  Älskar allt som jag att göra med dessa världar, med alla intriger, drakar, strider mm. Tycker även att handlingen är jätteintressant. Det enda som var lite jobbigt ibland var att det var massor av namn och vissa var väldigt snarlika. Annars gillar jag boken jättemycket. Ett extra plus för de otroligt vackra illustrationerna.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar