fredag 24 juni 2022

En moders val


Titel: En moders val
Författare: Marie Hedegård
Bokförlag: Leemos Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-05
Antal sidor: 343 sidor
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag läst den senaste boken av Marie Hedegård. Boken heter En moders val, och den var lika bra som hennes tidigare böcker.


Bokens första mening: "Simone virar sjalen ett extra varv runt halsen när hon ser ångfartyget närma sig."


Så här står det om handlingen: "Efter lång väntan blir Simone äntligen gravid. Lyckan som hon och maken Alex känner övergår snart i besvikelse och sorg när de upptäcker att fostret kan ha kromosomavvikelser. Hon och Alex har helt olika syn på problemet. För att tänka klart åker Simone ut till familjens ö i skärgården.

Ute på ön tar hon sig in i sin faster Louises gamla sjöbod, som stått igenbommad i tjugofem år. Louise gick upp i rök när Simone var barn och hennes namn får inte längre nämnas. Medan Simone försöker reda ut sitt livs tumult hittar hon några av fasterns gamla ägodelar, som får henne att komma närmare sanningen bakom denna gåtfulla kvinna. En kvinna som också kämpade med att få barn. Kvinnorna tillhör en traditionsbunden familj på Lidingö där ytan är viktig."


Hur var boken: Som de tidigare böckerna av författarinnan så är boken skriven med ett otroligt fint språk. Det är en tänkvärd och berörande berättelse om relationer, familjehemligheter, längtan efter barn och en kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp. Gillade verkligen boken jättemycket.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar