lördag 29 juni 2024

Änglatrumpeten


Titel: Änglatrumpeten
Serie: Evigheten AB
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläst av: Rachel Molin
Utgiven: 2023-10
Antal timmar: 6 timmar 1 minut
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då har jag lyssnat färdigt på Änglatrumpeten av Ewa Klingberg, tredje och sista boken i serien Evigheten AB, vilken är en spinoff-serie till Begravningsbyrån Tranan.


Så här står det om handlingen: "När Angelika kliver in på handelsträdgården Grönkulla är det som att komma till en annan värld, nästan som till Amazonas regnskog. Den förföriska doften från de stora klockliknande änglatrumpeterna är berusande. Ägaren Hilding har ägnat sitt liv åt att förvalta arvet efter sin farfar. Nu befinner sig Hilding själv på ålderns höst och står utan arvingar, och han vägrar lämna jordelivet utan att ha en plan för blommorna. Angelika, som vid det här laget har fått utföra högst oväntade uppgifter som dödsdoula, tar sig an uppdraget att hjälpa den gamle mannen. Under tiden som Angelika försöker säkerställa handelsträdgårdens framtid behöver hon också reda ut sin egen röra, både privat och professionellt."


Hur var boken: Detta var en supermysig bok och en fin avslutning på en fantastisk serie. Här är stor del av fokus på en fin handelsträdgård och dess vackra blommor.  Det har verkligen varit en supermysig serie där huvudkaraktären är Angelika från serien Begravningsbyrån Tranan. I denna serien har hon startat eget företag vi sidan om sitt jobb hos begravningsbyrån. Alla delar i denna serien har varit jättemysiga. Trevliga karaktärer och mysiga miljöer. Språket och handlingen är fint och lättsamt. Verkligen tråkigt att serien nu är slut. 


Betyg: 4 / 5


1 kommentar: