onsdag 4 april 2012

Bryter trenden


Med filmen Ladyhawke, en äventyrsfilm från 1985, bryter vi trenden att bara kika på nyare filmer, vilket vi har gjort nu en längre tid. Jag hade aldrig sett filmen förut, men Tommy såg den när den kom och tyckte att den var okey. Det är en synnerligen underhållande och lite söt historia om ett kärlekspar som drabbats av en förbannelse och är dömda att aldrig få varandra. Rollerna som kärleksparet spelas av Rutger Hauer och Michelle Pfeiffer. En ung, väldigt skojig pojke, tillika tjuv kommer i deras väg. Det är Matthew Broderick som spelar den rollen. Drygt 25 års utveckling inom filmen märks helt klart när man ser filmen. Man tänkte inte lika mycket på helheten på den tiden. Det blev lite roligt just med musiken i denna film. I en äventyrsfilm förväntar man sig inte att höra typisk 80-talsmusik. Inte heller musik som nästan liknar titelmelodin i Airwolf. Lite kul när Rutger Hauer kommer ridande på sin häst och man bara väntar på att Airwolf skall komma flygande:)

Handling: Berättelsen om en kärlek som aldrig kan fullbordas. Han är en varg på natten, och hon en hök under dagen - dömda att aldrig mötas i mänsklig form, såvida de inte kan upphäva förbannelsen som vilar över dem. Ett spännande actionladdat äventyr.

Lyssna gärna på musiken nedan så hör ni att det låter lite 80-tal om det hela.
Tog ju inte lång tid att vara tillbaka till tittandet av nyare filmer. Actionfilmen Real Steel kom som hyrfilm förra veckan. Hugh Jackman i huvudrollen som en misslyckad ex-boxare och högst frånvarande pappa. Han försörjer sig med att åka runt på fighter med med robotar, något som ersatt vanlig boxning. Så får han plötsligt under en sommar ta hand om sin 11 -årige son. Detta blir en spännande erfarenhet för denne ovana pappafiguren. Att sonen visar sig vara en riktig robotälskare underlättar ju så klart situationen. Den är en varm och trevlig berättelse. Gillar man dunkande slag och skramlande plåt till dunkande musik så är detta den perfekta filmen. Den var helt klart coolt gjord.

Handling: Charlie Kenton är en före detta slagskämpe som inte längre har en chans sedan enorma stålrobotar tagit över boxningsringarna. Nu tjänar han knappt sitt uppehälle genom att sätta ihop halvdana robotar från metallskrot och dra från den ena boxningsmatchen till den andra. När Charlie når botten är han tvungen att slå sig ihop med sin son Max, som han knappt haft någon kontakt med tidigare. Tillsammans börjar de träna en utmanare till den stora titeln i mästerskapet. Allt står på spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar