tisdag 6 november 2012

Myteriet på Bounty


Titel: Myteriet på Bounty
Författare: John Boyne
Bokförlag: Bazar
Tryckt: 2012
Antal sidor: 467

Vill börja med att tacka Bazar förlag för detta recensions ex.

Myteriet på Bounty är en berättesle som många gånger återgetts i bokform och på film. Dessa spännande händelser utspelar sig på ett Royal Navy skepp som hette HMS Bounty. Händelserna utspelar sig mellan 1787 och 1789. Jag har inte läst någon tidigare berättelse om detta....inte vad jag kan minnas i alla fall och har inte heller sett någon film. Men vad jag förstått så har inte de tidigare versionerna handlat så mycket om den unge pojken Turnstile. Men i denna bok är det han som är huvudkaraktären och det är han som berättar hela historian.

Måste säga att detta var en otroligt spännande och livfull äventyrsbok. Tycker om både handlingen och flera av karaktärerna i boken, speciellt den unge pojken. Tycker om hur både händelser och miljöer beskrivs. Språket är väldigt lättsamt vilket gör boken otroligt lättläst. Väldigt läsvärd bok som jag absolut kan rekommendera.

Baksidestext: Fjortonårige John Jacob Turnstile grips för ficktjuveri och kastas i fängelse. Helt oväntat får han en livlina, ett erbjudande om att gå till sjöss. John kan ingenting om sjömanskap men tänker att vad som helst måste vara bättre än fängelset och han tackar ja. Skeppets namn är Bounty, kaptenen ombord heter William Bligh och de tar kurs mot Tahiti. Turnstiles uppgift är att vara kapten Blighs personliga betjänt. Föga anar han att det är det minsta han är och att han genom att sluta en pakt med djävulen riskerar sitt liv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar