torsdag 22 november 2012

Några äldre

Har fått vila ögonen från läsning några dagar på grund av en blödning i ena ögat. Har då passat på att kika på några filmer som jag köpt för ett bra tag sedan men inte sett ännu. Dessa tre var det:


Hade hört att Svinalängorna skulle vara så bra. Och visst var den. Men oj...den var gripande, upprörande och tragisk. Man blir rejält uppskakad av att följa historien om barn i ett missbrukshem. Ja den är absolut sevärd. Historien bygger på en roman med samma namn av Susanna Alakoski.

Handling: En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga går vidare.


Nästa film blev I hennes skor, en varm och rolig historia med bla. Cameron Diaz i huvudrollen. Har även köpt boken och har haft svårt att bestämma om jag skulle läsa boken före jag såg filmen, Men nu blev det så här. Filmen var i alla fall väldigt underhållande. Gillade den!!

Handling:  Maggie och Rose är systrar men varandras totala motsatser. Maggie är lillasystern som vet hur hon ska få precis allt hon vill. Rose är den ansvarsfulla storasystern, som är duktig och olycklig. När Maggie förför Roses pojkvän får Rose nog och kastar ut henne ur sin lägenhet och ur sitt liv. Men när det gäller systrar är det inte så enkelt att bara klippa banden.


Det blev ytterligare en rolig film. Orkade inte med något mer tungt efter Svinalängorna. Sista filmen blev Just my luck. En väldigt charmerande och rolig komedi med massor med värme och härliga karaktärer.

Handling:Hon hade all tur i världen. Han hade ingen tur alls. Tills en kyss förändrade allt. Filmen handlar om en ung tjej med otrolig tur. Allt går hennes väg tills den dag hon råkar kyssa fel kille, den ständigt otursdrabbade Jake. Plötsligt är hennes flyt som bortblåst och när hon inser att turen överförts till Jake gör hon allt för att finna honom för att få den tillbaka...bara för att inse att det kanske är det inte så oturligt att ha otur trots allt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar