tisdag 13 november 2012

Bågens mästare

Jag deltar i utmaningen Tre på tre hos Pocketlover. Detta är andra boken i den utmaningen.


Titel: Bågens mästare
Författare: Conn Iggulden
Bokförlag: Bonnier pocket
Tryckt: 2009
Antal sidor: 400

Andra boken i Tre på tre - utmaningen är läst. Det är andra boken i serien Djingis Khan - Historiens störste erövrar, serien handlar även om hans ättlingar bl.a. Kublai Kahn. Denna bok heter Bågens mästare. När det gäller serier är man alltid rädd att berättelsen skall falla platt efter första boken. Men än så länge behöver man inte oroa sig för det. Conn Iggulden lyckas skriva dessa krigsskildringar på ett otroligt livfullt sätt. Inte tråkigt på något vis. Han är en otroligt begåvad författare. I denna bok får vi fortsätta följa Djingis och hans bröder på deras framfart i Asien. Skall nu med spänning ta mig an tredje boken i serien. Hoppas den blir lika bra.

Baksidestext: Den unge Temudjin lämnas att dö när han var 11 år, men fast besluten att hämnas sin mördade far lyckas han överleva och bli khan över sin fars stam Vargarna. Han inser att mongolstammarna har slagits mot varandra under århundraden och att de enda som gagnats av dessa stridigheter är det intilliggande Jin-riket. Temudjin bestämmer sig för att bli gur-khan, khanernas khan över alla mongolstammar. När han slutligen lyckas ena alla stammar under sig är han inte längre Temudjin utan Djingis, "Världshärskaren" och med hela det mongoliska folket samlat som en nation vänder han sig mot Jin-riket.
 Framför sig har de den oändliga Gobiöknen och ogenomträngliga berg, men den största utmaningen blir att möta Jins arméer och hårt befästa städer. Endast utrustade med pilbåge och häst och en järnhård disciplin kommer de att möta en fiende med en överlägsen krigskunskap och sofistikerad civilisation. Bågens mästare är lika mycket en berättelse om en ung krigare som blivit vuxen som en skildring av en befälhavare över tusentals - den store erövraren!

2 kommentarer:

  1. Jag har snart lyssnat färdigt på fjärde delen och jag måste säga att den fortfarande håller ett högt bra tempo är väldigt läsvärd.

    SvaraRadera
  2. Jag är lite nyfiken på dessa böcker faktiskt men osäker på om de är något för mig egentligen.. hmm vi får se!

    SvaraRadera