lördag 26 april 2014

Cirkeln


Title: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 515
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Cirkeln är fösta delen i Engelfors-trilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Detta är en serien som så otroligt många läst och hyllat. Köpte de två första delarna för ett bra tag sedan, men det har dröjt ända tills nu innan jag börjat. Att jag äntligen gjort det är nog äldsta barnbarnet glad för eftersom hon skall få böckerna när jag läst färdigt dem :)

Boken utspelas i Engelfors, en liten bruksort i Bergslagen. Här får vi lära känna sex tjejer som går på gymnasiet, tjejer som kommer från lite olika familjeförhållanden, som inte känner varandra särskilt väl. En dag blir de kallade till samma plats för att få reda på att de är Utvalda att kämpa mot en uråldrig ondska. Detta är begynnelsen till en spännande berättelse.

Boken är otroligt lättläst och spännande. Tycker om att författarna låtit oss lära känna karaktärerna väldigt väl. Man får följa deras vardagsproblem och även deras kamp tillsammans. Att det som är vardagligt och verklighetstroget är blandat med magi och spänning gör berättelsen väldigt läsvärd. Ångrar inte ett dugg att jag tog upp denna, för jag gillar den verkligen, så nu ser jag fram emot att läsa del två!!

Handling: Apokalypsen börjar i Bergslagen. Engelfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilde och försvinner. En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.


Betyg: 4+ / 5

5 kommentarer:

 1. Efter alla hyllningar är jag så nyfiken på den här serien! Får nog beställa hem första delen snart... :)

  SvaraRadera
 2. Kul att du också gillade den! :) Det är ju lätt att bli besviken när man läser en bok som verkligen hyllats överallt..! Men den här boken är verkligen bra. Och de kommande är ännu bättre! ;)

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillade den :) Jag läste ut andra delen för ett tag sedan ska se till att skaffa sista delen så jag får avsluta serien.

  SvaraRadera
 4. Är du lika glömsk som jag så ska du inte vänta för länge innan du läser vidare, jag glömde helt bort vem som var vem efter några månader :/

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du tyckte om den! Hoppas att du ska gilla de andra delarna också. Eld är min favorit, men Nyckeln är väldigt bra den med. :)

  SvaraRadera