måndag 21 april 2014

Total recall - Min osannolikt sanna livshistoria


Titel: Total recall - Min osannolikt sanna livshistoria
Författare: Arnold Schwarzenegger med Peter Petre
Bokförlag: Ponto pocket
Format: Storpocket
Tryckt: 2013
Antal sidor: 660
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!

Förutom böcker så är film en annan stor passion. Så en bok som Total recall - Min osannolikt sanna livshistoria av Arnold Schwarzenegger är så klart av stort intresse för mig. Arnold är ju en av modern tids största actionskådespelare!!

I den här boken beskriver Arnold på ett öppet och ärligt sätt sitt livs historia. En historia som börjar i Österrike 1947 då han föds och sträcker sig fram till idag. Här berättar han om sin karriär inom kroppskulturen, om hur han kom till USA, om sina studier, om hur han kämpar sig till att bli en av världens största och mest välkända actionskådisar och om hans karriär inom politiken som slutade med att han blev guvernör i Kalifornien. Vi får också ta del av hans mer privata sida och hans familjeförhållanden.

Tyckte att boken är väldigt underhållande och man kommer verkligen Arnold in på livet. Väldigt intressant att läsa om hans olika filmprojekt. Däremot känns kapitlen som berör hans år inom politiken en aningen torra. Detta drar tyvärr ner betyget en aning.

Handling: Tjugoett år gammal flyttade Arnold Schwarzenegger från Österrike till Los Angeles, en flytt som skulle visa sig vara början på en fantastisk och smått osannolik livsresa. Efter tio år i det nya landet hade Schwarzenegger blivit miljonär i bodybuildingbranschen. Efter tjugo år var han världens största filmstjärna. År 2003 lämnade Schwarzenegger överraskande sin skådespelarkarriär för att satsa på politiken. Som guvernör i Kalifornien gjorde han sig snabbt känd som hårdför miljökämpe.Det här är Arnold Schwarzeneggers egen, förbluffande frispråkiga berättelse. Han är stolt över vad han åstadkommit och ärlig om sina tillkortakommanden. 


Betyg: 3+ / 5


2 kommentarer:

  1. Politik är inte så kul, kan tänka mig att läsa den.
    Mia

    SvaraRadera
  2. Han är ju lite slipprig tycker jag, men han har säkert ett händelserikt liv att berätta om :-)

    SvaraRadera