tisdag 8 april 2014

Mirakelverkstaden


Titel: Mirakelverkstaden
Författare: Valérie Tong Cuong
Bokförlag: [sekwa]
Format: E-bok
Utgiven: 2014
Antal sidor: 182
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!

Som urmakardotter och uppväxt med massor med klockor så var det omslaget till Mirakelverkstaden av Valèrie Tong Cuong som väckte mitt intresse och fick mig till att vilja läsa boken. 

Boken handlar om tre personer: Mariette, Millie och Monsieur Mike. Det dessa personerna har gemensamt är att de är i en fas av livet då tillvaron är allt annat än bra och de mår oerhört dåligt. Det är då de träffar Jean som driver en Mirakelverkstad i ett gammalt urmakeri. Denna man försöker hjälpa människor tillbaka till livet igen. Måste säga att det är en ganska trevlig historia om hur man kommer på fötterna igen efter att ha varit så djupt nere som man kan komma. 

Gillar språket och tycker om att de tre huvudpersonerna turas om att berätta sina historier. Tycker om att författaren sakta men säkert bygger upp deras storys i stället för att servera  för mycket på en gång. Man hinner verkligen lära känna dessa tre karaktärerna, men däremot Jean som driver Mirakelverkstaden, kommer man inte in på livet, vilket man gärna hade velat. Detta drar ner mitt betyg en aning.

Handling: Mariette är historie- och geografilärare och gift med en narcissistisk politiker. En dag gör hon något oerhört - hon skickar en elev nerför trappan med en rungande örfil. Millie lever ett ensamt liv där vikariaten som sekreterare avlöser varandra. En kväll står hennes hus plötsligt i ljusan låga. Monsieur Mike har deserterat från militären och bor sedan dess på gatan. Överfallet kommer som en blixt från klar himmel.

Precis när Mariette, Millie, och Monsieur Mike tror att allt är förlorat dyker Jean upp. Han sägs uträtta underverk med dem han välkomnar till sin Mirakelverkstad, att han lyckas lappa ihop trasiga själar. Men kan man verkligen återskapa sig själv utan att göra upp med sina demoner? Den mystiske Jean verkar leka en lek som blir allt farligare, och de boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är som det verkar.Betyg: 3+ / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar