fredag 8 maj 2015

Bokbloggsjerka 8 - 11 maj


Så här på fredagen så är det som vanligt dags för helgens bokbloggsjerka hos Annika. Helgens fråga kommer från Mia Eggimann och lyder:

Hur får du plats med alla böcker?

Mitt svar är att de inte får plats längre. Vi har bokhyllor i vardagsrum, hall och sovrum och alla hyllorna är för närvarande rågade med böcker och filmer. Jag har även böcker stående på hyllan på mitt skrivbord och det ligger alltid en packe på nattduksbordet samt ett par på köksbordet. Är i stort behov att ytterligare några hyllor, men vi klurar fortfarande på hur vi skall kunna möblera för att få in några hyllor till. Inget lätt pussel kan jag säga. VI tror att enda lösningen är att vi tar bort nattduksborden och ställer två 40 cm breda Billy-hyllor på var sin sida av sängen. På bilden nedan ser ni en av våra överfulla bokhyllor som vi tryck in i hallen. 

Jag har precis som Annika börjat läsa fler e-böcker just för att de inte tar någon plats och så har jag börjat hitta tillbaka till biblioteket igen. 18 kommentarer:

 1. Jag är egentligen först och främst i behov av fler väggar, som jag kan ställa bokhyllor mot. Men nöden är ju uppfinningarnas moder :)

  SvaraRadera
 2. Biblioteket är bra :)

  SvaraRadera
 3. viss råder det brist på väggar i de flesta hus? hur skulle det se ut om man INTE lånade en del böcker på biblioteket?

  SvaraRadera
 4. nattduksborden har vi bytt ut mot två bokhyllor :)

  SvaraRadera
 5. Att byta ut nattygsbordet mot en bokhylla var ingen dum idé.

  SvaraRadera
 6. Testade bokhyllor vid sängarna istället för bord, men vi tyckte det blev för dammigt med alla grejer vi även lade dit. Och damma är ju rätt trist så nu är vi tillbaka på två bord och böckerna har bildat hög i biblioteksrummet igen ;)

  SvaraRadera
 7. Hitta fler utrymmen där hyllor får stå istället för andra möbler, det var smart.

  SvaraRadera
 8. Hallen är faktiskt ett bra utrymme att ha bokhyllor i!

  SvaraRadera
 9. Att byta sängbord mot bokhyllor! Tusen tack för den idén! Har länge funderat på hur vi ska lösa platsbristen i sovrummet där alla pågående läsningar finns plus alla låneböcker! Två små bokhyllor istället för sängbord, det är en idé jag ska sälja in för sambon!

  SvaraRadera
 10. Jag har börjat läsa flera böcker från biblioteket och e-böcker, men det kommer ändå in en hel del böböcker som gör plplatsbristen akut.

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen inte lätt att få plats med alla böcker! Fast idén med bokhylla istället för nattygsbord låter i och för sig ganska lockande... :)

  SvaraRadera
 12. Man måste verkligen vara kreativ för att lösa det här problemet!

  SvaraRadera
 13. Har ni stor toalett kan ni sätta en hylla där, hihi. Fint med bokhyllor

  SvaraRadera
 14. Hm byta ut nattduksbord alltså...*slänger lite onda blickar på nattduksbordet*

  SvaraRadera
 15. Här ryms det inte heller fler böcker och det är nog tur att jag ibland läser en bok eller två på plattan men vore praktiskt om jag ville läsa mer E-böcker men föredrar pappersformat :)

  SvaraRadera
 16. Bra idé att byta ut sängborden till bokhyllor. Den ska jag ta vara på ;)

  SvaraRadera
 17. Tillgång till biblioteksböcker är fantastiskt på många sätt, platsbrist är ett! ;-)

  SvaraRadera
 18. Att få plats med böcker alltså.. Vem får plats med sina böcker? ;)
  Själv brukar jag ge bort böcker och så läser jag en hel del e-böcker och lånar på bibblan. Men mina hyllor är proppfulla ändå. :)

  SvaraRadera