torsdag 7 maj 2015

Tematrio - Kalasande


I veckans tematrio hos Lyrans Noblesser skall vi berätta om tre böcker där det förekommer någon forma av kalas. Det finns säkert massor med böcker att välja mellan men det stod helt still, jag har fått fundera länge. Men till slut hittade jag tre stycken som kanske passar. Uppgiften lyder: Berätta om tre böcker där man firar något; en födelsedag, en speciell händelse eller högtid eller något annat.

1. I Utvandrarna av Vilhelm Moberg så är det bröllop mellan Karl Oskar och Kristina. Hur väl bröllopskalaset beskrevs kommer jag dessvärre inte ihåg, men valde ändå boken.

2. Så kunde jag ju inte låta bli att välja En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella, där huvudkaraktären Rebecca Bloomwood skall gifta sig, planerar två bröllopsfester i olika länder och så klart rör till allt till ett enda kaos.

3. Till sist så valde jag Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien där första boken börjar med att Bilbo fyller 111 år och firar detta med ett hejdundrande kalas.6 kommentarer:

 1. Jag kommer inte ens ihåg bröllopet mellan Karl Oskar och Kristina. Om jag hade tid så skulle jag vilja läsa om de här böckerna :)

  SvaraRadera
 2. Älskar Shopaholic-serien!

  SvaraRadera
 3. varierande trio, fast Utvandrarna har jag inte tänkt som festlig.

  SvaraRadera
 4. Gillar Bilbos kalas, ett sådant skulle man ha någon gång :)

  SvaraRadera
 5. jag blir nyfiken på Bilbo-kalaset!
  minns inte Karl - Oskars och Kristinas.

  SvaraRadera