måndag 12 februari 2018

Drakviskaren


Titel: Drakviskaren
Serie: Alvblodstrilogin
Författare: Lovisa Wistrand
Bokförlag: Whip Media
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 599
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Whip Media och Lovisa Wistrand för boken!

Har läst ut Drakviskaren av Lovisa Wistrand. Detta är första boken i Alvblodstrilogin och det var väldigt trevlig läsning.

Så här står det om handlingen:

"Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi. Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen.Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in. När byn attackeras och bränns till marken, ger sig Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frost-klädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom. Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det onda är vingtunn. Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?"

---

Tycker att detta är en spännande story. Har inte läst så mycket böcker om alver så det var intressant. Tycker om världsbygget och gillar många av karaktärerna. Huvudkaraktären Iszaelda är en väldigt kickass tjej, men jag kan tycka att hon inte alltid vet vad hon vill. Min absoluta favorit är helt klart draken Nyx. En cool drake med stark vilja som säger de mest roliga och underbara saker. Romansaspekten i denna story vet jag inte riktigt om jag gillar. Tycket att Iszaelda är så rörig när det gäller detta. Det är väldigt spännande att läsa om de olika typerna av alver. Gillar naturligtvis att det är drakar i berättelsen och gillar att se hur Iszaelda utvecklas som krigare och få följa hennes träning för att bli bättre.

Det jag har mest problem med i denna bok är språket. Det svänger mellan ett tal som skall vara alvspråk till helt vanligt språk. Detta gör att jag har svårt att få ordentligt läsflyt. Därför tar boken ganska lång tid att läsa ut. Jag tror det tog över halva boken innan jag vant mig så slutet av boken gick mycket fortare att läsa. Men som sagt, jag gillade själva storyn, så jag ser jättemycket fram emot fortsättningen.


Betyg: 4 / 5
 

1 kommentar:

  1. Vad intressant att läsa. Jag kom inte igenom den och kan hålla med om mycket av det du skriver som brister. Många tycks vara ambivalenta men har ändå fallit för den. Dock inte jag. ;)

    SvaraRadera