söndag 18 februari 2018

Saker min son behöver veta om världen


Titel: Saker min son behöver veta om världen
Författare: Fredrik Backman

Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Tryckt: 2014
Antal sidor: 201
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus

Fredrik Backman är en författare som jag älskar att läsa. De fyra tidigare böckerna jag läst av honom har varit superbra. Saker min son behöver veta om världen var absolut inget undantag.

Så här står det om boken:


"Det är alltså jag som är din pappa. Du får vänja dig.
 
Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. ”Öl byggde denna vackra kropp”-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar.
Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen. Om fotboll, Ikea, manlighet, Gud, friterad Snickers-glass och hur man klarar Monkey Island 3. Om försvunna bilnycklar och varför pappa var tvungen att döda den sjungande plastgiraffen.
Mest av allt är det en bok om att försöka vara en bra förälder. För jag vill att du ska veta att jag verkligen alltid gjorde så gott jag kunde.
Ingen googlade mer än jag."


---

I den här boken får vi höra hur en pappa förklarar världsliga ting för sin tvåårige son. Det är en helt klockren och träffsäker bok där pappan beskriver att från hur mycket som kretsar kring bajs när ett barn är nyfött, till reglerna som finns när man är på IKEA. Det är så otroligt roligt. Stundvis skrattar jag så jag gråter. Rekommenderar verkligen föräldrar med barn att läsa denna för det finns igenkänning på många ställen.


Betyg: 5 / 5


3 kommentarer:

  1. Den här har jag inte läst, än, men den står på läslistan ;)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, undrar om den finns i hyllan

    SvaraRadera