onsdag 28 februari 2018

Rosengädda nästa!


Titel: Rosengädda nästa!
Författare: Emma Hamberg
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2014
Antal sidor: 349
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus

Fick Rosengädda nästa! av Emma Hamberg av min dotter när den kommit ut på pocket. Har sedan även köpt på mig bok två och tre i serien. Sedan har de tyvärr blivit stående. Men nu är den läst. Jag förstod redan när jag läste om vad den handlade om att det var något jag skulle gilla och det stämde verkligen.

Så här står det om handlingen:

" Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt."


---

Ja jösses. Denna bok var verkligen helt i min smak. En härlig berättelse om några människor som inte riktigt är nöjda med sina liv som strålar samman. Förutom härliga karaktärer som man lär sig tycka om så är det även ett gäng djur, härlig matlagning och mysiga miljöer. Ja ett strålande koncept. Skulle helst vilja läsa nästa bok i serien direkt, men får nog läsa några andra emellan. Men snart så!


Betyg: 4,5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar