lördag 10 februari 2018

Prästens lilla flicka


Titel: Prästens lilla flicka
Författare: Susan Casserfelt
Serie: Höga Kusten-serien
Bokförlag: MiMa
Format: Pocket
Tryckt: 2017
Antal sidor: 377
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till MiMa Förlag för boken!

Prästens lilla flicka av Susan Casserfelt ramlade in i min brevlåda som en överraskning för ett  tag sedan. Hade inte hört talas om boken, men när jag såg att det var en deckare så ville jag gärna pröva, för jag gillar att läsa den genren emellanåt.

Så här står det om handlingen:

"16-åriga Josefin kommer aldrig hem efter sin sånglektion. En skallgång med frivilliga söker efter den kände Modotränarens dotter. Situationen försvåras ytterligare av den snöstorm som lamslår Höga kusten.
Fallet med den försvunna flickan sätter polisstyrkan i Örnsköldsvik på prov. Den oerfarna polisaspiranten Kajsa Nordin upptäcker att ju djupare hon gräver i fallet, desto fler hemligheter verkar det finnas kvar att upptäcka.
Samtidigt dras den kända konstnären Zeta på Mariatorget i Stockholm in i dramat när en ung, utlandsfödd man ringer på hos henne. Mannen är på flykt, men från vad? Den excentriska Zeta, just hemkommen från New York i ett desperat försök att rädda sin dalande stjärna, behöver verkligen inte ytterligare ett problem.
Vad har hänt Josefin - och vad döljer Prästens lilla flicka?"


---

Prästens lilla flicka är författarinnans debutbok. För att vara en debutbok så känns den väldigt välskriven, men många intriger, spännande och det finns även en del som är riktigt rolig. Finns både trevliga och mindre trevliga karaktärer i boken. Mina favoriter är helt klart polisaspiranten Kajsa Nordin och den kända konstnären Zeta. Tycker riktigt illa om pappan till den försvunna 16-åringen, Modotränaren Sten-Åke "Tåget" Wallbäck. Man förstår ganska snart att han är oerhört osympatisk och elak. Språket är lättsamt så det flyter på väldigt bra när man läser boken. Gillar även att boken utspelar sig i trakterna kring Örnsköldsvik. Det är alltid trevligt när böckerna utspelar sig på nya orter. Gillade som sagt boken riktigt mycket och ser fram emot att läsa del två som jag har liggande här hemma.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt spännande. Roligt att få läsa debuter, speciellt om man hittar en riktig pärla.

    SvaraRadera