onsdag 28 februari 2018

Tematrio - Udda karaktärer


Lite sen, men det är dags att delta i veckans tematrio hos Lyrans Noblesser. Denna veckan skall vi:

Berätta om tre bra romaner som kretsar runt en eller flera ovanliga, udda personer!

1. I Rosengädda nästa! av Emma Hamberg, som jag precis läst ut kretsar handlingen kring några lite udda karaktärer och då speciellt 13-åriga Bror. Han älskar allt som har med Frankrike att göra, allt från film , musik kläder mm. Dessutom använder han ett väldigt vuxet och lite gammalmodigt språk och han klär sig som en farbror i sina kostymer.

2. I Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson har vi 100-åriga Allan Karlsson. Han är inte bara udda som karaktär han har dessutom gjort massor med galna saker under sitt långa liv. Vi träffar även fler tokiga och galna karaktärer i denna bok.

3. Till sist så har vi boken Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand, eller det är ju en serie om tre böcker. Dessa handlar om den medelålders Göran Borg som under en längre vistelse i Indien träffar den mycket udda karaktären Yogendra Singh Thakur eller Yogi som han kallas. Han är en lite småtokig indier som handlar med textilier. Han gör massor med roliga saker och hans uttryckssätt och hans livsfilosofi är så roligt och klockrent.5 kommentarer:

 1. Delhis vackraste händer är den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Hundraåringen ja just det ����

  SvaraRadera
 3. Hundraåringen har jag ju faktiskt läst. Delhis vackraste händer lät ju också kul, kanske man skulle läsa, tack för tips! :)

  SvaraRadera
 4. Hundraåringen borde jag allt läsa nån gång.

  SvaraRadera