onsdag 31 juli 2019

Arctic Express: Den stora mörkläggningen


Titel: Arctic Express: Den stora mörkläggningen
Författare: Lars Pettersson
Bokförlag: Ordfront
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 324
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Ordfront förlag för boken!

Arctic Express: Den stora mörkläggningen är en roman av Lars Pettersson som bygger på verkliga händelser. Detta är den fjärde fristående boken om åklagaren Anna Magnusson.

Så här står det om handlingen:

"När Caitlin O Conners nås av dödsbudet om sin far, f.d. pilot i engelska flygvapnet, måste hon resa till Kigali för att identifiera den döde. En färd som leder rakt in i ett iskallt skandinaviskt midnattsmörker och till en sanning som hon inte anade och som varken politiker eller militär vill kännas vid.
Arctic Express är en spänningsroman som bygger på en verklig militär mörkläggning av omständigheterna kring det passagerarplan som kraschade i norska Barents hav på 80-talet och dödade alla ombord. Det är den fjärde fristående boken i serien om Anna Magnusson"

---

Tyckte att det var en intressant bok eftersom den byggde på verkliga händelser från 1980-talet. Älskar som vanligt de karga miljöerna långt uppe i norr och hur man beskriver den inhemska befolkningen. Tyckte däremot att Caitlins roll i det hela var lite för mycket. Först är hon i Afrika och i nästa stund långt uppe i den nordnorska kylan. Sedan tyckte jag att slutet gick lite för fort på något sätt. Men boken är ändå läsvärd om man är intresserad av händelserna kring denna olycka.


Betyg: 3,5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar