tisdag 9 mars 2021

Lockdown

Titel: Lockdown
Författare: Peter May
Översättare: Åsa Brolin
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-09
Antal sidor: 267
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då har jag läst ytterligare en av Peter Mays böcker. Denna gången var det Lockdown.


Bokens första mening: "Hennes skrik ekar i mörkret, tränger ut genom en strupe som blivit trång av rädsla."


Så här står det om boken: "London - epicentret för en global pandemi - är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer. På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.
Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj. När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen.
Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?"


Hur var boken: En spännande och lite otäck berättelse om ett mord som sker under en pandemi som härjar. Skådeplats är London och det är fågelinfluensan som dödar folk i mängder. Lite trög i starten, men sedan blev dem bara mer och mer spännande.Spännande med den öde Londonmiljön och spännande samt otäcka karaktärer.


Betyg: 4 / 5

 

2 kommentarer: