lördag 27 mars 2021

Xirianas gåta


Titel: Xirianas gåta
Serie: Markus av Trolyrien #3
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Pärlan Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2018
Antal sidor: 388
Finns bl,a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag läst Xiranas gåta av Joseph A. Davis, vilken är tredje och avslutande delen i serien Markus av Trolyrien.


Bokens första mening: "De blöta, döda löven kändes svala mot Markus bara fötter när han stegade in i stencirkeln."


Så här står det om handlingen: "Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor, ondskefulla växter från Mardurien, suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?

Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?"


Hur var boken: Det här var ett otroligt fantasifullt och spännande avslut på ungdomsserien Markus av Trolyrien. Här är det bland annat en otäck sjukdom och ondskefulla växter som Markus får tampas mot. Det handlar om kampen mellan ont ock gott och det handlar en del om religion. Älskar att se hur karaktärernas personligheter har vuxit genom serien. Det är en del intriger, de måste samarbeta, men här får man även se deras romantiska sida. Även i denna bok förekom jättefjärilar och storsniglar som man kan ta sig fram på. Ja som sagt, fantasifullt, spännande och klurigt. Gillar det jättemycket.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar