torsdag 18 mars 2021

När himlen håller andan


Titel: När himlen håller andan
Författare: Annika Sjögren
Bokförlag: Ordfront
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-05
Antal sidor: 259
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


När himlen håller andan är min första bekantskap med Annika Sjögrens författarskap. Fick hem boken för ganska länge sedan så det har tagit ett bra tag innan jag läste den.


Bokens första mening: "Vindrutetorkarna slog häftigt från sida till sida."


Så här står det om handlingen: "Vanja förlorade sin sexåriga dotter i en olycka för några år sedan. Nu arbetar hon som elevassistent på en skola och tar en dag med sig ett barn hem. Det hela utvecklar sig till att bli mer än ett kort besök och ingen vet vart barnet tagit vägen.

Ella, en stilig 83-åring som rör sig i Härnösands finare kretsar, ruvar på en mörk hemlighet i sitt förflutna. På ålderns höst har hon börjat säga saker som hon kanske borde hålla tyst om.

Hennes förmögne sonson Philip kommer i kontakt med en ung kvinna som han är säker på är hans själsfrände och drömpartner. Men vad vill hon egentligen med deras relation? Dessa tre personers öden vävs samman i det oundvikliga slutet."


Hur var boken: Den här berättelsen skulle vara en spänningsroman, men så värst spännande var den inte. Boken handlar om flera olika personer, en kvinna som kidnappar ett barn, en gammal dam som haft en hemlighet i många år, en ung man som gillar antikviteter, samt en före detta polis. Dessa personer får man följa i olika kapitel. Ibland brukar sådana berättelser vara jätteintressanta, men i den här boken så kändes det lite segt och rörigt i början, vilket gjorde att det tog ett tag innan jag kom in i boken. Fastnade inte riktigt för någon av karaktärerna heller. Tyckte väl ändå att handlingen lyfte lite efter drygt halva boken. Trots att jag och boken inte klickade till hundra procent är jag ändå nyfiken att läsa någon annan av författarinnans böcker.


Betyg: 3 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar