lördag 25 februari 2023

Havets erövrare


Titel: Havets erövrare
Serie: Den hårda vägen #2
Författare: Leif Selander
Bokförlag: Lava Förlag
Format: Danskt band
Utgivningsdatum: 2023-03-15
Antal sidor: 371
Finns snart att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Havets erövrare av Leif Selander. Det är andra delen i serien Den hårda vägen, vilken handlar om Harald Sigurdsson.


Bokens första mening: "Hon kommer nu, hörde hon novisen ropa från det angränsande rummet."


Så här står det om handlingen: "Harald Sigurdsson tar sig ner längs floden Dnjepr mot Konstantinopel tillsammans med sitt manskap och bästa vännen Atle. Målet är att ansluta sig till Väringagardet, men det visar sig inte vara så lätt som de trott. Såväl petjeneger som pirater står i deras väg.

I Konstantinopel är den nya kejsarens position svag och matbrist hotar riket. Haralds rykte och en oväntad kontakt ger honom en möjlighet att visa vad han går för. I en tid fylld av palatsintriger, otrohet och giftmord är dock utmaningarna många."

 

Hur var boken: En jättespännande och intressant fortsättning på Harald Sigurdssons äventyr. Älskar denna historiska berättelse och älskar verkligen Selanders språk. Man verkligen flyger genom handlingen och den känns intressant hela tiden. Gillar verkligen huvudkaraktärerna. Så spännande att veta att mycket från handlingen har hänt i verkligheten. Nu  väntar jag med spänning på nästa bok i serien. Hade önskat att den fanns nu.


Betyg:
5 / 5

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar