tisdag 28 februari 2023

Havsörnens skrik


Titel: Havsörnens skrik
Serie: Millennium #7
Författare: Karin Smirnoff
Bokförlag: Bokförlaget Polaris
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Reine Brynolfsson
Antal lyssnade timmar: 13 timmar
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag läst 7:e delen i Millennium-serien. Boken heter Havsörnens skrik och nu är det författarinnan Karin Smirnoff som skrivit boken.


Så här står det om handlingen: "Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar.                          

Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas."


Hur var boken: Lyssnade på boken som ljudbok och gillade den riktigt mycket. Först och främst var uppläsaren bra och det märktes att författarinnans språk är fint. Gillar storyn jättemycket och ett extra plus att den utspelar sig uppe i Norrland. Är absolut svag för sådana berättelser så jag gillar att Smirnoff valde att förlägga handlingen där. Det var så kul att åter läsa om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. Så klart korsas deras vägar och det blir en spännande story där personer med släktskap med karaktärerna även figurerar.Längtar redan efter att det skall komma fler böcker i serien av denna författarinna.

 

Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar