måndag 27 februari 2023

Meter i sekunden


Titel: Meter i sekunden
Författare: Stine Pilgaard
Översättare: Djordje Zarkovic & Helena Hansson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-08
Antal sidor: 239
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Meter i sekunden av danska författarinnan Stine Pilgaard.


Bokens första mening: "Ännu är vi nya bland åkrarna och går förvirrade omkring med vår barnvagn, som två osaliga landsstrykare."


Så här står det om handlingen: "En ung kvinna flyttar till Västjylland och frågorna hopar sig. Hur småpratar man med den lokala mathandlaren? Kan man stoppa världens dårskap med en frågespalt? Vad tänker västjyllänningarna på i pauserna mellan sina meningar? Varför är folkhögskoleeleverna så glada, och hur fäller man ihop en barnvagn i ett stycke?
Meter i sekunden är en humoristisk och kärleksfull roman om en ung kvinna som flyttar till Västjylland och ska hitta en väg genom folkhögskolelivet och den västjylländska samtalsformen, och samtidigt komma in i rollen som nybliven förälder och orakel i lokaltidningens frågespalt."


Hur var boken: Gillar språket och att den har många humoristiska inslag. Gillar hur vi får följa huvudkaraktärens vardag med sitt lilla barn, läsa hennes frågespalt i en tidning och framför allt följa henne när hon tar körkort. Men ändå är inte boken riktigt något för mig. Riktigt hyfsad trots allt.


Betyg: 3 / 5


1 kommentar: