lördag 30 september 2023

Aina: En berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen


Titel: Aina: En berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen
Författare: Madeleine Finlöf
Bokförlag: Books  on Demand
Format: Häftad
Utgiven: 2023-04
Antal sidor: 210
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst ut Aina: En berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen av Madeleine Finlöf. Alltid intressant att bekanta sig med en ny författare.


Bokens första mening: "Det stack till flera gånger i ansiktet."


Så här står det om handlingen: "En historisk roman, som ä r verklighetsbaserad, som utspelar sig från första världskriget till sjuttiotalet i Kuusamo, en stad vid gränsen till Ryssland. Aina kämpar med att driva en gård och samtidigt ta hand om sin invalidiserade man och sex barn. Mandi lämnas med femton syskon när hennes föräldrar dör i tidiga ålder. En gemensam nämnare är deras styrka att hålla ihop familjen och om kampen att skapa en framtid för sina barn i ett oroligt Finland som lever i skuggan av Ryssland."


Hur var boken: En intressant berättelse som utspelar sig i Finland, nära ryska gränsen. Tidsmässigt spänner den från första världskriget fram till 1970-talet. Det är intressant att ta del av hur det är att leva nära kriget och hur kvinnor får kämpa för sig själva när männen drar ut i krig. Också hur kämpigt liv familjerna har med stora barnkullar, sjukdom och dålig ekonomi. Tyvärr så hittade jag några språkfel i boken och sådant har jag lite svårt för. Boken kunde dessutom varit lite längre, för handlingen hoppar fram i tid lite för fort emellanåt. Annars helt okej bok!


Betyg: 3 / 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar