fredag 22 september 2023

Tyst savann


Titel: Tyst savann
Serie: Even Stubberud #2
Författare: Sigbjörn Mostue
Bokförlag: Modernista
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Thomas Hanzon
Lyssnad tid: 11 timmar 16 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Tyst savann av Sigbjörn Mostue är andra boken om den före detta specialsoldaten Even Stubberud från Norge.


Så här står det om handlingen: "Efter att ha pensionerat sig från yrket som specialsoldat i en antiterrorism-enhet söker Even Stubberud nu ett nytt liv i Kenya. Han har en önskan om att göra bot för den brutalitet han utövat under sin tidigare karriär genom att utbilda viltvårdare på savannen och därmed bidra till att förhindra den skoningslösa slakten av elefanter och annat djurliv.
Det ska dock visa sig att det är starka krafter som ligger bakom tjuvjakten – med förgreningar till en av världens mäktigaste nationer. Samtidigt kontaktas Stubberud av sin tidigare chef – Elna Husøy, som leder Försvarets underrättelsetjänst – om en allvarlig situation i Norge. Stubberuds liv blir inte enklare när han startar en personlig vendetta i Nairobi, som hotar att kasta in Norge i en diplomatisk mardröm. Det tycks bara finnas en utväg: Even Stubberud måste dö."


Hur var boken: En riktigt spännande fortsättning på serien om den numera pensionerade specialsoldaten Stubberud. Här befinner han sig i Kenia, bland parkvakter vid savannen och skall hjälpa till att rädda bl.a. elefanter. Miljöerna var fina och storyn var väldigt spännande och annorlunda. Lyssnade på denna delen och det gick riktigt bra, trots att jag inte till hundra procent gillade uppläsaren. Men tänker absolut läsa eller lyssna på mer om Stubberud om det kommer en fortsättning.


Betyg: 3 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar