tisdag 12 september 2023

Mirage


Titel: Mirage
Serie: Vincent & Mina #3
Författare: Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
Bokförlag: Forum
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Eva Röse
Utgiven: 2023-08-28
Lyssnad tid: 17 timmar 59 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Mirage av Camilla Läckbert & Henrik Fexeus är den tredje och sista boken i serien om mentalisten Vincent & polisinspektören Mina.


Så här står det om boken: "Det är december i Stockholm och Sveriges justitieminister befinner sig under hot. I samma veva hittas en hög människoben nere i Stockholms tunnelbana, och skelettet visar sig komma från en högt uppsatt finansman. Polisinspektör Mina Dabiris grupp är stukad efter den traumatiska händelsen i somras som slutade i en kollegas död, och kallar in mentalisten Vincent Walder för att hjälpa till med fallet. För Vincent känns det som om världen alltmer sluter sig kring honom. När ytterligare en benhög hittas i underjorden sätts gruppen återigen på prov – vad är det som pågår i tunnlarna djupt under Stockholm? Och vem är det som jagar ministern?"


Hur var boken: Mirage var en väldigt stark avslutning på denna spännande och annorlunda kriminalserie. Tyckte inte att första boken riktigt nådde toppen trots att den var bra, men andra boken och även denna har varit grymt bra. Den här var spännande, sorglig, hemsk och intressant och med ett slut som verkligen förvånade mig. Gillade verkligen de udda huvudkaraktärerna och det var även trevligt att följa även andra karaktärer i berättelsen. Känns verkligen tomt nu när man vet att serien är slut, för den har verkligen varit trevlig att ta sig igenom. Lyssnade på denna delen som ljudbok och jag gillar verkligen Eva Röse som uppläsare.


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar