lördag 17 februari 2024

Sista vakten


Titel: Sista vakten
Serie: Mr Mercedes #3
Författare: Stephen King
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 381
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då har jag läst tredje och sista boken i Stephen Kings serie Mr Mercedes. Boken heter Sista vakten.


Bokens första mening: "Det är alltid mörkast före gryningen."


Så här står det om handlingen: "För sju år sedan körde den ökände "Mercedesmördaren" Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och långt fler fick men för livet. Den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges har inte kunnat lägga vansinnesdådet bakom sig, och när han nås av den oroande nyheten att en efter en av de överlevande efter Mercedesmassakern försökt ta sina liv under mystiska omständigheter, inser han att mardrömmen är långt ifrån över.

Hodges blir allt mer övertygad om att Brady Hartsfield har ett finger med i spelet i det som börjar likna en självmordsepidemi. Men hur kan det vara möjligt, när Hartsfield som är dömd till psykiatrisk vård, sitter i rullstol och knappt kan prata? Vad döljer sig bakom Mercedesmördarens tomma blick?"


Hur var boken: Tycker verkligen att detta var ett riktigt bra avslut på en otroligt spännande serie. Kings språk är suveränt och måste berömma översättaren som lyckats skapa den känsla i språket som man vill ha. Har gillat karaktärerna väldigt mycket. Känns lite tråkigt att serien är slut, men vad gör man. 


Betyg: 4 / 5

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar