torsdag 28 mars 2024

Belägringen


Titel: Belägringen
Serie: Den hårda vägen#3
Författare: Leif Selander
Bokförlag: Lava
Format: Danskt band
Utgiven: 2024-03-19
Antal sidor: 381
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Belägringen av Leif Selander är tredje delen i serien Den hårda vägen och det är en historisk romanserie som handlar om Harald Sigurdsson. 


Bokens första mening: "Förväntansfullt lämnade Konstantin Dukas balustraden och gick in till de argumenterande männen igen."


Så här står det om handlingen: "Efter sin insats i det blodiga slaget mot piraterna i Efesos, förväntar sig Harald att få hela äran för segern och gripandet av Dalassenos, den tidigare guvernören i öst. Det politiska spelet i huvudstaden tvingar dock honom att ta ett steg tillbaka.

Trots att nordmännen bevisat sig gör gamla regler i Konstantinopel att de måste delas upp i två grupper. Halldors vistelse, med sina män, i den övergivna förläggningen i Sestos visar sig bli svårare än han och Harald räknat med.

I Antiokia gror missnöjet över att deras hertig och guvernör blivit arresterad. Kejsarens utnämning av ny guvernör gör att bägaren rinner över. Riket hotas av splittring. Harald och hans män blir sända mot öst för att lugna situationen. Ett uppdrag som visar sig bli deras svåraste hittills i det Romerska riket.

Harald har nu bestämt sig för att ingen ska kunna ta åt sig äran för vad han själv har åstadkommit.

En man kommer dock korsa Haralds väg och störa hans planer"


Hur var boken: En väldigt spännande och intressant fortsättning på serien där vi får följa Harald när han och hans män blir utsända på nya uppdrag. Älskar att läsa historiska romaner och speciellt när de handlar om kända historiska personer. Selander lyckas göra denna serie så intressant. Gillar verkligen språket i böckerna och hur karaktärerna framställs. Riktig, riktigt bra.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar