lördag 2 mars 2024

Himlens fånge


Titel: Himlens fånge
Serie: De bortglömda böckernas gravkammare #3
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Översättare: Elisabeth Helms
Bokförlag: Bonnier Pocket
Format: Pocket
Utgiven: 2014
Antal sidor: 295

Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón är den tredje boken i serien De bortglömda böckernas gravkammare. Boken verkar svår att få tag i ny, men den finns att få tag i begagnat.


Bokens första mening: "Vid juletid det året valde dagarna att framträda i blygrått och frost."


Så här står det om handlingen:
"Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig - istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermin Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden." Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier."


Hur var boken:  Det här var en relativt fängslande fortsättning på serien "De bortgömda böckernas gravkammare". Tycker dock inte att jag drogs in i handlingen på samma vis som de två första böckerna, som jag verkligen blev helt uppslukad av. Men den var på intet vis dålig utan bara inte lika gripande. Helt okej!


Betyg: 3 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar