torsdag 30 maj 2024

44 Noveller


Titel: 44 Noveller
Författare: Lars Torstenson
Bokförlag: Blue Publishing
Format: Danskt band
Utgiven: 2024-03
Antal sidor: 287
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst 44 Noveller av Lars Torstenson.


Bokens första mening: "Receptionisten ser straffbart pigg ut, och det är alldeles oavsett om det är en sent arbetande nattportier eller en nyanländ och eventuellt utsövd medarbetare på Hotell Centrum."


Så här står det om boken: "44 noveller. Läsaren får på drygt 280 boksidor möta berättelser som kränger, lockar och förskräcker, med ett persongalleri bestående av bl.a. macho-vinexperter, livströtta elektriker och landsortskvinnor som går bärsärk. Och ett tjugotal vördnadsbjudande hönor."

Tidigare läsare vet att det oväntade väntar. För den nya läsaren är den här samlingen en utmärkt presentation av ett författarskap där idéerna flödar utan särskild hänsyn till konventioner och förväntningar. Välkommen till Torstensons värld!"


Hur var boken: Novellsamlingar fungerar inte alltid för mig för de kan vara så ojämna. Tyvärr så föll denna samling väldigt märkliga noveller mig inte alls i smaken. Kan inte säga att det är dåligt och det är inte heller något fel på det språkliga, men jag klickade inte särskilt mycket med detta. Det var bara ett fåtal noveller som jag faktiskt gillade.

 

Betyg: 2 / 5

 



1 kommentar: