fredag 10 maj 2024

Den nionde graven


Titel: Den nionde graven
Serie: Fabian Risk #2
Författare: Stefan Ahnhem
Bokförlag: Forum
Format: Inbunden
Utgiven: 2015
Antal sidor: 568
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Den nionde graven av Stefan Ahnhem är den andra boken i serien om Fabian Risk.


Bokens första mening: "Det var så mörkt att han nästan inte kunde se."


Så här står det om handlingen: "Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ...

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige."


Hur var boken: Del två i serien var lika spännande och intrigfull som den första boken. Gillar språket och gillar karaktärerna. Lite mörk och ruggig handling, men det gillar jag.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar