fredag 17 maj 2024

Midnattssol


Titel: Midnattssol
Serie: Systrarna Stiernfors #3
Författare: Frida Skybäck
Bokförlag: Historiska Media
Format: Pocket
Utgiven: 2019-05
Antal sidor: 304
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Midnattssol av Frida Skybäck är sista boken i hennes historiska serie Systrarna Stiernfors.


Bokens första mening: "Hennes systrar satt runt bordet med sina nyblivna makar och Cecilia betraktade dem tyst."


Så här står det om handlingen: "Våren är kommen till gården Rosenlund och för systrarna Stiernfors råder ett sällan skådat lugn. Äldsta systern Cecilia har lämnat Apelgården för att hjälpa sin sjuke far och får möjlighet att tillbringa tid med lille Benjamin. Elisabeths äktenskap är sorglöst och den nyöppnade barnkrubban i Lund får lovord från både mödrar och kyrkan. Den yngsta systern Amelie njuter av sin tillvaro som nygift.

Men lyckan visar sig vara skör. Ett oväntat besked från Cecilias make tvingar henne tillbaka till Apelgården, där ett tungt ansvar väntar. I Lund tvingas Elisabeth mota bort de som behöver hennes hjälp som bäst. För Amelies del får det bekymmersfria livet ett abrupt slut då makens bror återvänder från en av sina många upptäcktsresor."


Hur var boken: En jättefin och mysig avslutning på denna historiska serie. Har varit trevligt att följa de tre systrarna i både med och motgång. Verkligen lättläst. Kul att läsa hur den ena syster låg i framkant på den tiden och startade landets första daghem(förskola). Verkligen läsvärd.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar: