söndag 25 december 2011

Dagarna innan Jul

Ja även dagarna innan jul hann vi se några filmen, 2 som vi hyrt och en som vi köpt.


Först ut var The Warrior´s Way. Detta var en smårolig action i västernmiljö med inslag av asiatiska Kung Fu- krigare. En härlig kombination som var fruktansvärt underhållande. Huvudrollerna spelades av Dong-gun Jang och Kate Bosworth.

Handling: Lönnmördaren Yang har fått i uppdrag att döda den sista överlevande i fiendeklanen. Men när han upptäcker att den han ska mörda är ett spädbarn bestämmer han sig för att förråda sina egna, fly med barnet till den amerikanska västern och börja ett nytt liv. I en dammig och förfallen liten stad träffar han den orädda Lynne och lever ett till synes fridfullt liv tills ett gäng banditer tvingar Yang att plocka upp svärdet igen. Staden blir nu skådeplats för en enorm uppgörelse mellan öst och väs, med den ökände prickskytten Ron, den sadistiske gängledaren Colonel och lönnmördarklanen som Yang förrådde. 


Texas Killing Fields var en spännande verklighetsbaserad thriller. Man har gjort storyn jättebra och skådespeleriet är absolut okey. De två poliser som spelar huvudrollerna i filmen var Sam Worthington och Jeffrey Dean Morgan.

Handling: Mellan 1983 och 1991 hittas fyra kvinnokroppar på samma plats i en stad i Texas. Två av kropparna har aldrig blivit identifierade och gärningsmannen har aldrig blivit gripen. The Fields är den sanna historien om en mans trettioåriga kamp för att lösa mordgåtan, i det förgiftade oljelandskapet som kallas för Killing Fields.


 
Kvällen före julafton så kände vi att vi ville tomta till det. Vad passade inte bättre än att kika på Tomtarnas stora äventyr, en film som skaparna av filmen Trolltyg i tomteskogen åstadkommit. Denna filmen är alltså ytterligare äventyr med dessa charmiga tomtar som är hämtade från texterna av Wil Huygens.

Handling: Tomtarnas idylliska liv hotas när kungens guld blir stulet av tomtarnas ärkefiender, trollen. Även om de brutala trollen inte är kända för sin intelligens, befarar kungen att de kommer använda guldet att förvärva farliga vapen. Så han skickar David för att hitta det försvunna guldet. David reser iväg och efter en lång och farlig stig lyckas han hitta guldet som trollen har gömt under dunkla vatten i Svarta sjön. David har en lysande idé för att se till att Trollen aldrig kommer återhämta guldet, men han måste fortfarande komma undan de ursinniga trollen. Kan han komma hem säkert genom hemsökta slott och förtrollade skogar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar