onsdag 14 december 2011

Filmdag

Ja idag har det verkligen varit en filmdag för mig. Började förmiddagen med en och har presic avslutat filmdagen med en annan. Trots att det inte låter så så har jag faktiskt även hunnit med både hushållsarbete och en sväng till Knalleland. Men det är skönt att relaxa vissa dagar. Det behövs!


The tree of life är en inte allt för lätt film. Det är mycket scener med absolut inte något skådespeleri alls, men fyllda av vackra bilder och filmsekvenser och oerhört vacker och gripande musik, detta blandat med scener ur en pojkes uppväxt tillsammans med föräldrar och syskon. De vackra filmsekvenserna och musiken är enligt mitt tolkningssätt den tankevärld där pojken / mannen försöker finna både meningen med livet, finna ro med sig själv och försonas med sitt förflutna.  I rollerna i denna storslagna film ser vi bl.a. Brad Pitt och Sean Penn.

Handling: Vi följer den 11-årige Jack, som likt sin mor har en själ med stort överskott av ömhet och kärlek, medan hans far försöker lära honom livets mer hårda sida. Jack försöker balansera mellan de två föräldrarnas syn på livet. Han mister dock balansen när han för första gången i sitt liv möter sjukdom och död. Hans tidigare så sorglösa värld är nu en stor labyrint och det fortsätter långt upp i åren. Som vuxen är han en förtappad själ som försöker hitta fotfäste i livet men som hela tiden ändrar sig. Lugnt och försiktigt finner dock Jack fast mark under fötterna och förmår försonas med sin far och inte minst ta sina första försiktiga steg ut i världen fyllda med hopp och lycka.


Kvällens film Green Lantern, var inom en helt annan genre. Här är det superhjältar som gäller kan man väl säga. Gott mot ont, i en kamp där universums existens står på spel. Ja detta var i mitt tycke en alldeles godkänd action. Huvudrollen spelas av Ryan Reynolds, en härlig skådespelare som jag främst kommer ihåg från filmerna  Smokin´Aces och Van the Man, två riktigt coola filmer. Gillar även effekterna i filmen som är helt okey!

Handling: Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbet men när utomjordiska krafter hotar världen finns det bara två val, att fly eller att slåss.

Japp...det var allt för idag...over and out!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar