lördag 10 december 2011

Många....

.....filmer har det blivit nu igen. Är så dålig på att uppdatera här på bloggen när jag kikat på något nytt. Men bättre sent än aldrig. Den som inte orkar kika kan ju helt enkelt låta bli:))


Vi hade väldigt höga förväntningar när vi satte oss för att kika på Bridesmaids. Vi hade hört att denna komedi skulle vara så hysteriskt rolig så vi hade satt upp förväntningarna högt. Men vi kände oss inte helnöjda efter att ha kikat på denna. Visst hade den sina höjdpunkter och visst bjöd den på vissa skratt men samtidigt var den på sina ställen både deprimerande och pinsam. Så vi ger den inte riktigt fullpoäng.
Handling:Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara tacka ja till rollen som Lillians brudtärna. Trots att hon är både pank och singel bluffar sig Annie genom både dyra och bisarra ritualer. Med bara en chans att få det rätt, kommer Annie att visa Lillian och hennes tärnor exakt hur långt någon är beredd att gå för någon man älskar.


Source Code, är en Sci-Fi med bl.a Jake Gyllenhaal i en av huvudrollern. En aningen skum film om en man som inte vet riktigt vad som hänt och inte heller var han befinner sig. Man får tänka till och hålla sig skärpt för att hänga med i svängarna:)
Handling:Militärpiloten Colter Stevens befinner sig på ett uppdrag han varken förstår eller frivilligt anmält sig till. Plötsligt vaknar han upp på ett pendeltåg på väg mot centrala Chicago, mitt emot honom sitter en kvinna han aldrig tidigare sett och när han ser sin spegelbild tillhör den en främmande man. Några minuter senare sprängs tåget och alla passagerare dör. Stevens vaknar upp omtumlad och fastspänd i en mystisk kammare. Från en videoskärm beordrar en kvinna honom, utan vidare förklaring, att återvända till tåget och återuppleva den okända mannens sista åtta minuter i livet, tills han lyckas identifiera bombmannen.


Här är en film som vi sett fram emot. I Baksmällan 2 är det ett nytt bröllop i antågande och de galna kompisarna  skall åter ha en svensexa. Man hade väl sina funderingar kring huruvida man lyckats göra en uppföljare lika rolig som den första, men jag måste säga att vi absolut inte blev besvikna. Vi fullständigt tjöt av skratt stundvis. Handlingen var både helgalen och så himla rolig, så denna film får full pott från oss.
Handling: Just som vi nyktrat till är Phil, Stu, Alan och Doug tillbaka. Denna gång är det Stu som är i giftastagen och bröllopet går av stapeln i allas vårt Thailand. Stu tar inga risker utan satsar istället för en svensexa på en trygg, nedtonad bröllopsbrunch. Men han borde veta vid det här laget att ingenting någonsin går som planerat och om Vegas var galet finns det bara en sak att vara säker på; Bangkok är värre!!


Filmen The Beaver är nog en av de mer varma och hjärtliga filmer vi sett på ett tag. I detta drama ser vi Mel Gibson som den väldigt deprimerade Walter Black och som hans fru ser vi Jodie Foster....alltså två superbra skådisar. Filmen är så tänkvärd. Den talar om för oss  att vi ibland kan behöva ta till lite drastiska och kanske knasiga saker för att orka tillbaka till vardagen om vi inte mår riktigt bra. Förutom att filmen är varm och hjärtlig så finns där även en stor dos humor. Väldigt sevärd film.
Handling: Walter Blacks humör är lika svart som hans efternamn. Det går inget bra på jobbet, hans fru har fått nog och hans son hatar honom! Helt under isen - och mitt under smått suicidal pubrunda, hittar Walter en smutsig handdocka i en sopcontainer. En bäver. Med plysch-djuret på handen kan han tala fritt ur hjärtat. Och det med brittisk accent till och med! Men samtidigt som Walter återfinner sig själv tar hans nya bäverpersonlighet snart över helt!


I denna härligt underhållande barn/familjefilm Bilar 2, är racingbilen Blixten McQueen tillbaka tillsammans med alla sina vänner för nya upptåg. Den är lika rolig, härlig och välgjord som den första och både barn och vuxna har stor glädje av att se den:)
Handling: Blixten McQueen med sitt nya stallteam, med bärgaren som coach, åker de runt i världen på Race-turnering. De besöker länder som Japan, Tyskland, Italien, Frankrike och England. I England blir Bärgaren misstagen för någon annan och dras in i ett spiondrama.


Efterlängtad var Transformers 3. Ingen besvikelse här inte!! Härlig action, cola, snygga och häftiga specialeffekter och härligt 7.1 ljud som lyfter filmen oerhört. Gillar man denna typ av berättelser så blir man inte besviken på denna film.
Handling: En mystisk händelse från det förgångna hotar att starta ett krig så våldsamt att inte ens Transformers kommer att kunna rädda Jorden. Sam Witwicky och AUTOBOTS måste bekämpa mörkret för att skydda världen från de ondsinta DECEPTIONS.


Så till sist så har vi äntligen sett Harry Potter och Dödsrelikerna del 2. Ja då har vi alltså kommet till slutet av denna storslagna filmserie som bygger på J.K. Rowlings böcker. Det här har varit helt underbara äventyrsfilmer och det känns lite tragiskt att man kommit till slutet. Kan hålla med filmvetare att det var ett smart drag att dela upp sista boken på två filmer och sakta bygga upp de slutliga intrigerna tills de når sin höjdpunkt. Absolut ett genidrag, och naturligtvis inte att förglömma, massor med klirr i kassakistan:)) Nä som sagt, kan inte säga annat än att även sista filmen var bra. Hörde en intervju för ett tag sedan med författarinnan som säger att det är inte tänkt att bli någon fortsättning på böckerna om Harry Potter, men hon tillägger också att "man skall aldrig säga aldrig".
Handling: Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här.

1 kommentar:

  1. Bilar 2 kan jag tänka mig ge bort i julklapp till något litet barnbarn :)
    Satt just och kollade på filmer att ge bort. Vi är så dåliga på att se DVD här både mannen och jag nu för tiden, men tack för du delar med dig :) Trevlig tid till dig..

    SvaraRadera