tisdag 10 juli 2012

Tresure Island - Skattkammarön


Treasure Island - Skattkammarön, kikade vi på igår. Måste säga att den startade otroligt trögt och en stund i början funderade vi faktiskt på om vi skulle stänga av. Men när man väl kom ombord på skeppet och gav sig ut på resan, så tog sig storyn och den blev riktigt rolig trots allt. Det var lite vackra miljöer i filmen och filmningen var riktigt läckert gjort emellanåt. Filmen bygger ju på boken Skattkammarön av Robert Louis Stevensons. Hur filmen är i förhållande till boken vet jag inte, för det är så länge sedan jag läste boken så jag kommer knappt ihåg den. Eddie Izzard och Elijah Wood spelade två av rollerna i filmen och jag tycker att båda gjorde riktig kul rollfigurer. Man ser även Donald Sutherland i rollen som Captain Flint.

Filmen handlar om unge Jim Hawkins. Han råkar av en slump komma över en skattkarta som tillhört den fruktade piraten Captain Flint. Med ett förmöget liv i sikte sätter han ihop en expedition och beger sig mot den västindiska övärlden för att plocka hem rikedomarna. Även den legendariske  Long John Silver, som tidigare seglat med Captain Flint, har fått nys om skattkartan och tar plats på båten, och med detta är kampen om skatten i full gång.

1 kommentar:

  1. Spännande! Visste inte att den blivit filmatiserad nyligen. När jag såg bilden trodde jag först att det var en parodi på Pirates of the Caribbean eftersom omslaget var så likt. =)

    SvaraRadera