söndag 22 juli 2012

Tre har hunnits med

Trots lite stök och ett bröllopspartaj igår så har vi ändå hunnit med att kika på tre filmer från i onsdags. Dessa är:


I veckan släpptes ytterligare en film baserad på Liza Marklunds böcker. Denna gången var det Studio sex. Trots att jag oftast gillar den här typen av svenska filmer så tycker jag att dessa nya Marklund-filmerna känns aningen händelsefattiga. Jag hade förväntat mig så mycket mer.

I denna filmen blir en strippa på klubben Studio Sex blir mördad. En politisk skandal tar fart när handelsministern visar sig ha varit på klubben. Han avgår - men bara för att dölja en ännu större hemlighet.


Man on a ledge är svårbedömd. Å ena sidan kretsar mycket av handlingen kring mannen som står utanför ett fönster på ett höghus, vilket kanske i sig inte är så spännande....okey då, man får ju inte bortse från att man faktiskt får lite svindelkänsla så fort han rör sig vilket i sig är riktigt häftigt. Men samtidigt som han står där händer andra saker och de är faktiskt lite coola. Så filmen får väl ett drygt medelbetyg.

Filmen handlar om den förrymde fången Nick Cassidy. Helt plötsligt står han högt upp på en avsats på en skyskrapa i New York. Kommer han att hoppa undrar man?  På nolltid har Nick fångat hela stadens och alla mediers uppmärksamhet. Och medan alla tittar upp, ser ingen den utstuderade kupp som äger rum på andra sidan gatan. Hänger dessa båda händelser ihop? Kommer polispsykologen Lydia sanningen på spåren? Och har Nick i själva verket en helt annan agenda? Ja många frågor hopar sig. Hur allt hänger ihop får man se om man kikar på filmen så klart.


I dag såg vi så Den fantastiska barn / familjefilmen Hugo. En otroligt vacker, varm och gripande film om en uppfinningsrik pojke som blir föräldralös och hamnar hos sin farbror som bor på en tågstation i Paris. Filmningen är fantastisk och vi får möta verkligen unika karaktärer i filmen. Älskar verkligen filmen!!

När den fiffige och uppfinningsrike Hugo blir föräldralös, upptäcker han en hemlighet som hans far lämnat efter sig. Det blir nyckeln till ett mysterium och till en resa som förändrar människorna omkring honom och leder honom till ett tryggt och kärleksfullt hem.

1 kommentar:

  1. Är intresserad av de nya filmatiseringarna om Annika Bengtzon, ska bli intressant att se hur böckerna blev på film.

    SvaraRadera