onsdag 4 juli 2012

Prime time


Ja nu släpps filmerna som baseras på Liza Marklunds böcker på löpande band. Denna veckan hade turen kommit till Prime time. Nu har man börjat vänja sig vid Malin Crépin som journalisten Annika Bengtzon, och i denna hade dom fått till storyn lite bättre än Nobels testamente. Men om man jämför  med Sprängaren och Paradiset, de tidigare filmerna där Helena Bergström spelade huvudrollen så känns de nya lite svaga både i handling och skådespeleri. Men det är ju några filmer kvar så vi får hoppas det tar sig.

Filmen handlar om att 10 personer befinner sig på ett ensligt slott för en tv-inspelning en midsommarafton. Morgonen därpå har programledaren hittats ihjälskjuten. Då får  Kvällspressens Annika Bengtzon rycka ut. Hon får i uppdrag att bevaka mordet. Men hon får snart veta att hennes bästa vän Anne Snapphane är en av de tio misstänkta, vilket gör det hela ganska personligt. Poliser släpper alla vittnen utom Anne.  Annika Bengtzon gör således allt för att hjälpa och rentvå sin vän.

2 kommentarer:

  1. Har tänkt att se denna :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar ju inte direkt svenska filmer och väljer ofta bort dem på grund av det men såg Nobels testamente häromdagen och även om jag inte tyckte den var bättre än 2/5 tänkte jag se resten ändå, just för att jag har läst böckerna :)

    SvaraRadera