torsdag 26 juli 2012

Gängkrig 145

Nu har jag läst en lite cool bok. Gängkrig 145 är en serieroman som Jens Lapidus gjort i samarbete med illustratören Peter Bergting. Absolut roligt med en bok i denna form och illustrationerna är verkligen snygga.Här liksom i Lapidus andra böcker utspelar sig handlingen i Stockholm, speciellt i de södra förorterna. Vi känner igen en del karaktärer från de andra böckerna. Här börjar handlingen med att Mahmuds syster Jivan blir våldtagen av sin bäste väns bror. Dagen efter ringer hon Mahmud, som uppmanar henne att gå till polisen. Men samtidigt bestämmer han sig för att hämnas på egen hand också. Detta blir upptakten till ett blodigt gängkrig i Stockholms södra förorter, området med postnummer 145. 


I detta inlägg passar jag även på att nämna den helt galna komedin Casa de mi Padre, med Will Ferrell. En film som vi såg igår. Det är en helt tokig parodi på gamla 70-tals westernfilmer. Den är så galet tokig så den är bra. Att dessutom filmen är på spanska gör faktiskt saken ännu roligare. Det förekommer några roliga sångnummer och bäst är nog en lång varningstext angående ett slagsmål mellan två djur som fullständig spårar ut. Denna varningstext var bara sååå hysteriskt bra:))

Handling: Armando Alvarez är den lite tröge men snälle fårfarmaren som en dag upptäcker att gangsters och drogbaroner använder hans pappas mark för sina olagliga aktiviteter. När han dessutom upptäcker att hans mer världsvane bror Raul har gjort en deal med den värsta sortens avskum - den livsfarliga La Onza - måste Alvaro smida en plan för att rädda sin fars mark och upprätta sin egen heder.
1 kommentar:

  1. Svar: Jag verkar vara väldigt ensam om att bara ha läst tre av dem, men man blir motiverad av att höra vilka böcker andra har läst :)

    SvaraRadera