tisdag 25 september 2012

Postcard killers


Postcard Killers har väntat i bokhyllan ett tag så det var hög tid att läsa den nu. Jag har ju läst allt annat av Liza Marklund så naturligtvis har jag varit nyfiken på denna också. Boken har hon skrivit tillsammans med den amerikanske författaren James Patterson. Han började som författare på 70-talet och har skrivit mellan 50-60 böcker,varav ett femtontal getts ut på svenska.

Det är snabba kast mellan händelserna i boken och dess korta kapitel gör den väldigt lättläst. Handlingen tappar inte tempot för en sekund vilket gör att man nästan sträckläser den. Tycker att språket i boken är otroligt målande. 

"De svängde vänster ute på grusvägen, Sylvia trycker ner sidorutan för att få in landskapet i kupén. Det var kargt, men samtidigt vackert. Grönskan på lövträden var fortfarande skir och nästan genomskinlig., himlen var klarblå som glas. Blyga blommor som precis stuckit upp ur den frusna jorden vajade i luftdraget när bilen körde förbi"

I övrigt så faller mig omslaget i smaken!

Baksidestext:
Medierna Kallar dem The Postcard Killers. De är unga, vackra och välutbildade - och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.
Nu har de kommit till Stockholm. Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack. Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från new York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld. Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personliga. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer. Han har bara ett mål i livet: De skall jagas tills helvetet fryser.
Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död. Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas? Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan - och tusen kilometer norrländsk asfalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar