fredag 28 september 2012

Macbeth


Nu har jag läst Willian Shakespeares drama Macbeth i serieformat. Detta är ett recensionsex. som jag fick från Argasso förlag för några dagar sedan. Tack än en gång för detta!

Titel: Macbeth
Manusbearbetning: John Donald
Illustrationer: Jon Haward och Nigel Dobbyn
Svensk bearbetning och översättning: Maria Fröberg
Svensk utgåva: 2011
Antal sidor: 141

Det händer inte ofta att jag läser böcker i serieformat, men jag har faktisk börjat tycka att det är riktigt roligt och annorlunda. Att man gör seriealbum av gamla klassiker är ingen dum ide. Med detta kan man nå ut med klassikerna till en mycket större publik, vilket är positivt. Tycker att man fått till historian riktigt bra, och den speglar  verkligen  Macbets galenskap och innehåller både stridigheter och magi. Illustrationerna är otroligt snyggt gjorda, så det är en fröjd att kika på bilderna samtidigt som man läser. i slutet av boken får man lite fakta om författaren Shakespeare och om den verkliga Macbeth. Och till sist lita fakta om  Shakespeares Globe Theatre.

Handling: På en öde hed möter Macbeth tre häxor som spår att han snart kommer att bli kung av Skottland. Spådomen får den skotske adelsmannen att begå en serie illdåd som kommer att skapa kaos och olycka i riket för lång tid framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar