lördag 15 december 2012

Colombes granne


Titel: Colombes granne
Författare: Tatiana de Rosnay
Bokförlag: [Sekwa]
Tryckt: 2012
Antal sidor: 254

Detta är ett recensionsexemplar från [Sekwa] förlag. Tack så mycket för denna.

Har inte läst någon av de tidigare böckerna av Tatiana de Rosnay så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Kan ju säga att jag hann knappt mer än börja på boken så var jag helt lyrisk över författarens sätt att skriva. Hon har verkligen förmåga att fånga läsaren och historian har ett otroligt flyt.
 Colombes granne är en thrilleraktig historia om en kvinna i ett inte allt för bra äktenskap som arbetar som spökskrivare. När familjen flyttar till en ny lägenheter börjar ett återkommande helvete varje natt. Grannen ovanför har tydligen bestämt sig för att hon inte skall sova. Intrigen är otroligt bra uppbyggd, men man blir aningen förvirrad. Är hennes upplevelser verklige eller är det fantasi? Och framför allt, varför händer detta? Allt var osäkert ända fram till sista sidorna.
 Jag tyckte att karaktären Colombe var lätt att ta till sig. Retade mig i början lite på hennes lama och lite osäkra sätt ända tills jag började se förändringen.
 Som sagt en lättläst, spännande psykologiskt thriller som jag varmt rekommenderar.


Baksidestext:
"Det enda som existerar är oljudet. Det är omöjligt att fly. Omöjligt att ignorera."

En make som ofta är frånvarande. Ett yrke som inte låter henne förverkliga sig själv. En färglös vardag. Colombe Barou är en alldaglig kvinna. Hur skulle hon kunna föreställa sig vad som väntar henne i den vackra lägenheten där hon nyss flyttat in? En okänd man på våningen ovanför har förklarat krig mot henne. Det är bara taket mellan henne och hennes värsta fiende. Vilket pris är hon beredd att betala för att få tillbaka sömnen och sinnesron?3 kommentarer:

  1. Den har jag varit lite nyfiken på tidigare!

    SvaraRadera
  2. Det låter ju bra! Är det samma författare som till Nathalie (en av årets snackisar..), eller blandar jag ihop?

    SvaraRadera
  3. SV: Ja, jag längtar efter nytt nu!

    SvaraRadera