söndag 2 december 2012

Det hann bli tre igen

Ja tre filmer har hunnits med sedan sist igen. Det börjar bli en dålig vana att det hinner samla på sig några innan jag skriver. Dessa har vi sett de senaste dagarna.


Vi börjar med Ice Age 4 - Jorden skakar loss. Som de tidigare filmerna i denna serien så var den väldigt underhållande.Både jag och maken gillar både humorn och karaktärerna. Och vad gäller karaktärerna så var det flera nya coola sådana.

Handling: Istidens älskade hjältar Sid, Manny, Diego och Ellie är alla tillbaka i denna  fjärde film där våra vänner drabbas av en jordbävning orsakad av en viss ekorres jakt på ett ekollon.Vännerna beger sig ut på ännu ett äventyr efter att deras kontinent flutit iväg, och med ett isberg som fartyg utforskar de en helt ny värld. Under resans gång möter de allt från sjöodjur till stridslystna pirater så det är bara att hålla i sig och hänga med.


Batman - Dark Knight Rises var nästa film vi såg. Vi har ju supergillat det tidigare och denna var näst intill bättre. Början av filmen håller inte jättehögt tempo men det kompenseras utav resten. Man har gjort den så cool. Både storyn, effekterna, filmningen och skådespeleriet är på topp. Gillar verkligen Christian Bale i rollen som Batman. Han är helt suverän.Skurken som spelas av Tom Hardy gör en cool rolltolkning, och wow vilken muskulös kropp han har lagt till med inför rollen. Ja vi gillar verkligen filmen. Hade jag betygsatt filmen, vilket jag inte brukar göra hade den näst intill fått en 5:a. Sevärd!!

Handling: Det har gått åtta år sedan Batman försvann i natten och samtidigt förvandlades från hjälte till flykting. Genom att ta på sig skulden för Harvey Dents död offrade Batman allt som han och poliskommissarie Gordon hoppades skulle vara för allas bästa. Lögnen fungerade ett tag eftersom kriminaliteten under antibrottslagen "Den't Act" sjönk dramatiskt. Men allt kommer att förändras då den kvinnliga inbrottstjuven Selena Kyle gör entré med både inbrott och en annan agenda i tankarna. Samtidigt smider den maskerade terroristen Bane planer på hur han ska förgöra Gotham City en gång för alla. Batman tvingas ur sin exil för återigen rädda Gotham från ondskans krafter.


Sist ut för denna gång är The Samaritan, en ny film med Samuel L Jackson i huvudrollen. Älskar verkligen Jackson som skådis och hade naturligtvis höga förväntningar på filmen, men vi blev allt aningen besvikna. Tyckte inte att storyn höll riktigt och slutet gillade vi inte alls. 

Handling: Efter tjugo år bakom galler ser småbrottslingen Foley äntligen chansen till en ny start i livet. Han möter Iris och sadlar om helt - lämnar alla dåliga vanor bakom sig. Men det förflutnas synder kommer alltid i kapp. Och det dröjer inte länge förrän Foley åter befinner sig i de kretsar som en gång fick honom inspärrad, och nu med endast en utväg och ingen väg tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar