lördag 9 mars 2013

Bokenkät

Hittade en bokenkät hos C.R.M. Nilsson. Passande när ändå jag inte har något annat att skriva just nu.

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet(dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

De författare som jag köper inbundet är Liza Marklund och Jan Guillou. Det har jag gjort under ganska många år. Men av Guillou har jag även några pocket.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Av Jan Guillou har jag flest böcker, nämligen tolv stycken. Michael Connelly kommer som nummer två med elva böcker och på tredje plats har vi Henning Mankell med tio böcker.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?

Tror att det senaste jag blev tipsad om var att läsa Johan Theorins böcker. Har för mig att det var min syster som nämnde detta när hon läst hans första, Skumtimmen. Kan säga att jag inte ångrar att jag följde rådet att läsa honom, för han skriver oerhört bra deckare.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?

Senaste boken jag gav bort var Mördaren i Folkhemmet av Lena Ebervall & Per E Samuelson. Denna fick Malin på Nilmas bokhylla av mig, samtidigt fick jag Vattenänglar av Mons Kallentoft av henne.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Nej är mitt svar. Skall i ärlighetens namn säga att det var åratal sedan jag gjorde ett biblioteksbesök senast. Köper så mycket böcker så jag har inte tid att läsa lånade också!

6. Vilken bok / böcker läser du just nu?

Just nu läser jag Lockfågeln av Henrik Brun. En jättespännande deckare som är den första i en trilogi. På datorn läser jag Stallo av Stefan Spjut. Även detta en deckare men med lite övernaturliga inslag. Spännande även den.

3 kommentarer:

 1. Johan Theorin är jag nyfiken på. Och Stefan Spjut. Och Kallentoft. Jag har inte läst så många svenska deckarförfattare, ännu. Upptäckte det svenska deckarundret förra året. :)

  SvaraRadera
 2. Norpade listan. Älskar listor =)
  TACK
  KRAM CISSI

  SvaraRadera
 3. Jag har en del Henning Mankell i hyllan, men det var år sedan jag läste något av honom.

  SvaraRadera