torsdag 7 mars 2013

Surt sa räven om rabarberna


Titel: Surt sa räven om rabarberna
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Bokförlag: Kabusa
Band: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal sidor: 272

Detta är ett recensionsexemplar från Kabusa böcker. Tack så mycket för den!

Surt sa räven om rabarberna är andra boken jag läst av författarinnan Karin Brunk Holmqvist. Även i denna bok utspelar sig handlingen på Österlen. Boken handlar om två par som på ålderns höst flyttat till lägenhet och har var sin kolonilott i Simrishamn. Paren heter Berta och Gunnar, samt Hjördis och Konrad. Det är en oerhört mysig historia om fyra härliga äldre karaktärer. Man får följa dem en sommar då mycket konstigt händer i koloniområdet. Det ingen vet är att det är Gunnar som trasslat till det för sig och orsakar ett och annat. Även damerna har lite smussel för sig. Paren smågnabbas och retas med varandra på ett härligt sätt. Berättelsen ger en så varm och mysig stämning och bjuder på många skratt. Mycket blommor, sommarstämning, äppelträd och mördarsniglar. Och även lite motorcykelfolk. Ja jag älskar verkligen denna berättelse!!

Baksidestext: Berta och Gunnar har haft en ryslig tur som lyckats förvärva en kolonilott i Simrishamn, alldeles intill de nyvunna vännerna Hjördis och Konrad. men samtidigt som Berta och Hjördis odlar sin vänskap genom trädgårdsplantering, saftstunder och hemliga planer, trasslar Gunnar in sig i ett nät av lögner och pinsamheter. Allt för att han velat ge sin kära Berta en liten blomma....

Mitt  betyg: 4 / 5
 

1 kommentar:

  1. Dessa böcker älskar jag. Lättlästa, roliga och lite finurliga. Däremot har jag inte läst denna sista. Men den ligger härhemma och väntar ;)

    SvaraRadera