lördag 23 mars 2013

Chasing Mavericks bl.a.


Handling: Femton år gammal upptäcker Jay Moriarty att världens största våg - Maverick surf break - finns just utanför kusten där han bor i Santa Cruz. Tillsammans med den levande surflegenden Frosty Hesson bestämmer sig Moriarty för att han ska tämja vågen med sin bräda. Först måste Hesson bara lära honom allt han kan om att överleva och tillsammans startar de ett korståg som snart handlar om mycket mer än att surfa.

Chasing Mavericks, Drama från 2012 med Gerard Butler och Jonny Weston i huvudrollen. Detta är en riktigt suverän surf-film, jag tror faktiskt att det är en av de bästa jag sett. Den är varm, känslomässig och oerhört underhållande. Filmen är en sann berättelse om Jay Moriarty som är en världsberömd surfare. Man får följa Jays väg från första surfingen till den farliga strapatsen att försöka ta sig an de farligaste vågorna i världen. Hans upplärningsperiod med Frosty kan kännas lite överdriven på vissa punkter, men de kompenseras med råge av surfing scenerna som är helt suveräna. Klart sevärd!

Betyg: 4 / 5


Handling: Will Montgomery släpps efter att ha suttit fängslad i 10 år för ett spektakulärt rån på 10 miljoner US Dollar. Han söker direkt upp sin tonårsdotter som han inte har sett på flera år, men i samma ögonblick kidnappas dottern av Wills före detta brottspartner. Och när han kräver Will på rånsumman som lösen för dottern sätts Will i en omöjlig situation. Han får bara 12 timmar på sig att fixa fram pengarna samtidigt som han ständigt övervakas av en misstänksam poliskår. Det blir en spännande kamp mot klockan i ett våldsamt non-stop action tempo.

Stolen, är en actionfilm från 2012 med Nicolas Cage och Malin Åkerman i huvudrollerna. Denna film hade release på dvd i december, men vi hade inte sett den. Funderar på om det kan vara så att den inte kom ut på hyrfilm. Nu köpte vi den i alla fall, för vi brukar oftast se filmer, om Nicolas Cage spelar någon av huvudrollerna. Det var väl en ganska ordinär action. Inget som var särskilt originellt eller märkvärdigt. Helt enkelt bara bra underhållning.

Betyg: 3 / 5

2 kommentarer:

  1. Chasing Mavericks må jeg absolutt få med meg, det går jo ikke an å gå glipp av en film med Gerard Butler ;) Tusen takk for tipset :)

    SvaraRadera
  2. Chasing Mavericks låter som en film som kommer passa det här hushållet. Har faktiskt tittat på den och tänkt att vi kanske borde se den (maken vågsurfar), men tänkt att den kanske inte skulle vara så bra. Sett en hel del mindre bra surffilmer. Men nu så ska det bli av här i påsk.

    SvaraRadera