söndag 23 juni 2013

Den du inte ser


Titel: Den du inte ser
Författare: Mari Jungstedt
Bokförlag: Bonnier Pocket
Band: Pocket
Tryckt: 2008
Antal sidor: 414
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Oj så länge jag har tänkt att ta mig an Mari Jungstedts böcker. Dottern har de flesta och jag har velat låna dem i evigheter. Nu äntligen blev det av. Har alltså just läst ut Den du inte ser, vilket är den första boken om polisen Anders Knutas på Goltland.

Detta var verkligen en bladvändare. En lättläst bok med korta kapitel skriven med ett lättsamt språk. Spänningen trissas hela tiden upp för att mycket smart knytas ihop i slutet av boken. Det känns som Jungstedt har en otrolig förmåga att beskriva relationer mellan människor, speciellt relationsproblem. Detta känns väldigt trovärdigt. Man lär känna kommissarie Knutas en del, men ingen av hans kollegor. Det är väl det enda som drar ner betyget. Kommer definitivt att läsa fler av hennes böcker.....utan tvekan!!

Handling: Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten med vännerna går Helena Hillerström ut med hunden. På den dimmiga stranden möter hon någon. Hon återfinns mördad.
När småbarnsmamman Frida Lindh efter en kväll på krogen hittas mördad på liknande sätt, också hon med trosorna intryckta i munnen, står det klart för kriminalkommisarie Anders Knutas att han har med samma gärningsman att göra. Någon som säkerligen kommer att mörda igen. Mediauppbådet är stort. Paniken sprider sig och är på väg att lamslå hela ön. Väljer mördaren slumpvis, eller finns det en plan - och i så fall, vem blir nästa offer?


Betyg: 4+ / 5

4 kommentarer:

 1. Jag fyndade de fem första böckerna i den här serien för 5kronor styck! Läste precis ut Den döende dandyn (del 4) Du har alltså massor av bra böcker framför dig!

  SvaraRadera
 2. Du har massor med bra böcker framför dig, alla är inte super bra men helt klart läsvärda :)

  SvaraRadera
 3. Har denna i bokhyllan, oläst. Tänkte börja från början med serien istället för att göra som nu - läsa lite hipp som happ ;)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar inte deckare rent generellt men Jungstedts böcker tycker jag verkligen om! Jag tror dock att jag kan ha missat den här första..

  SvaraRadera