torsdag 20 juni 2013

Heavy Metal Murder


Titel: Heavy Metal Murder
Författare: Lemmy Loot
Bokförlag: Kalla Kulor
Band: Inbunden
Tryckt: 2013
Antal sidor: 167
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | Bokia | CDON

När jag hörde att Heavy Metal Murder av Lemmy Loot, eller Clive W. Pearce som han egentligen heter, skulle komma så kände jag att det kunde vara något för mig. Gillar thrillers och hårdrock, och en sådan kombination hör ju inte till vanligheterna, vilket lockade. Bokens huvudperson är journalisten Carl Barfoth och det hela utspelar sig på Sweden Rock Festival. Det är en kort bok med relativt korta kapitel. Det är ett otroligt flyt i berättelsen så boken läses ut på nolltid. Tycker att man får den där typiska festivalstämningen när man läser. Nästan hör hur musiken dånar ur högtalarna och ser hur folk rör sig till musiken. Så den biten har författaren lyckats superbra med. Däremot är det massor med karaktärer med i berättelsen som inte riktigt har någon betydelse för själva händelseförloppet,  vilket drar ner betyget en aning. Gillar utseendet på boken. Omslaget är snyggt, slår man upp boken så är de första sidorna kolsvarta, sedan är resten av sidorna alldeles kritvita. Varje kapitel börjat med en rad ur någon hårdrocklåt, sedan är första bokstaven i varje kapitel i en utsirad snygg form. Det är kul när man lägger lite energi även på utseendet. Så sammanfattningsvis så är boken riktigt okey.

Handling: Solen skiner och hårdrocken dånar över festivalen där rockjournalisten Carl Barfoth  hänger med sina polare. Vid sidan av festandet har Carl ett uppdrag: att skriva ett långt reportage om hårdrockens själ. Bakom VIP-kulisserna får han besöka stjärnornas privata turnébussar och intervjua allt från excentriska världsartister till läderklädda bråkmakare.
På festivalen finns också Grethe, en liten blondin med tunga kameror hängande om halsen. Hon håller sig i utkanten av festivalyran, rekognoscerar terängen och planerar i tysthet sitt uppdrag.
Klockan åtta på fredagskvällen händer det osannorlika. Mitt under pågående konsert hörs två skott och Johnny Magma, basisten i Desanguinator, faller ihop. Redan innan han dödförklaras är mördaren försvunnen.
Ett proffs? Tveklöst.
Polisen står maktlös, men Carl anar hur allt hänger samman.


Betyg: 3+ / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar