onsdag 9 oktober 2013

Agenten


Titel: Agenten
Författare: John Grisham
Förlag: Månpocket
Band: Pocket
Tryckt: 2007
Antal sidor: 354
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

John Grisham är ju författaren som ofta skriver böcker som handlar om advokater och jurister. Agenten var lite annorlunda. Huvudkaraktären Joel Backman är förvisso jurist i botten men är mest känd som lobbyist i Washington DC. När boken börjar har han suttit fängslad i sex år men blir plötsligt benådad av den snart avgående presidenten. Detta går fort och han forslas ut ur landet. Där tar en spännande berättelse vid.

Gillar verkligen Grishams lättsamma skrivsätt som gör att man fort fastnar för hans berättelser. Denna var absolut inget undantag och storyn var intressant. Men en del av boken var tyvärr lite seg. Det är när Backman skall lära sig italienska. Det blir ett evinnerligt rabblande av glosor. Detta drog definitivt ner betyget.

Handling: Den avgående presidenten benådar, efter påtryckningar från CIA, den ökände agenten Joel Backman, som tillbringat de senaste sex åren i fängelse. Det verkar som om Backman lyckats få tillgång till hemliga fakta som äventyrar världens mest sofistikerade system för satellitövervakning.
Backman smugglas i tysthet ut ur landet i ett militärt transportplan, förses med ett nytt namn, en ny identitet och ett nytt hem i Italien. när han väl är på plats kommer CIA att läcka information om var han befinner sig till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna. Sedan är det bara för CIA att vänta. Någon möjlighet att Backman kommer att överleva finns inte. Frågan är bara: vem kommer att döda honom?

Detta är andra boken jag läser i tre på tre-utmaningen hos Pocketlover.


Betyg: 3 / 53 kommentarer:

  1. Det låter som en bok för mig, bortsett från glosor då ;)

    SvaraRadera
  2. Jag har läst två böcker skrivna av honom, har inte riktigt fastnat för honom men har en till oläst bok i bokhyllan så han ska få en till chans.

    SvaraRadera
  3. En Grisham som jag inte har läst :)

    SvaraRadera